Nu doneren
<- terug naar overzicht

g-voetbaltoernooi Sportclub Flevostar Dronten

Zaterdag morgen mijn wekker gaat, ik kijk erop en zie, half slaperig, dat het half 8 is. Ik draai me een keer om. Als het kwart voor 8 is sta ik op. Het is namelijk een belangrijke dag. We hebben een voetbal toernooi in onze eigen sporthal. Het heet het Jan van Heerde toernooi. Er komen veel voetbal teams uit de omgeving. Ikzelf speel in het C-team en ben daar de keeper. Mijn broer speelt in  het B-team en er is ook nog een jeugd team. We moeten om half 10 aanwezig zijn, maar ik ben nu al op van de zenuwen. We willen graag kampioen worden. Als ik beneden kom, is mijn moeder al brood aan het smeren. Ze maakt voor ons ook nog een broodtrommeltje klaar en verder krijgen we alle bij wat geld mee om nog iets lekkers te kopen. Om 9 uur zit ik klaar om te gaan. Het is maar 5 minuten fietsen, toch wil ik al gaan. Om kwart over 9 ga ik mijn fiets buiten zetten en zeg gedag tegen mijn moeder. Ik roep nog dat de wedstrijden om 10 uur beginnen, want mijn moeder komt altijd kijken als we dit toernooi spelen.

Als ik aan kom bij ’t Dok krioelt het van de spelers. Ik ben niet de enige die op tijd wilde komen. Mijn trainer is er ook al en neemt mij mee naar de kleedkamer. Ik krijg mijn keepers broek en trui en kleed mij om. We krijgen te horen dat we als eerste moeten spelen en wel in de blauwe sportzaal en de tweede wedstrijd spelen we in de groene sportzaal. In de groene sport trainen we altijd.

Na het fluitsignaal voor de eerste wedstrijd gaat het er gelijk hard aan toe. We willen graag winnen, dus mag er bij mij geen bal in het net komen. Toch gaat het mis, er is een speler door gebroken en speelt mij uit. Hij scoort en is uit zinnig, ik baal, dit had ik niet verwacht. Boos haal ik de bal uit het net en schop de bal weg. De trainer roept nog naar me, maar de bal is alweer in het spel. Ook nu weer komt de tegen partij door de verdediging heen, maar ben ik er op voorbereid, ik stop de bal en gooi hem direct naar voren. We kunnen uitbreken, maar scoren niet. Na 20 minuten spelen is de eind stand 3-2 voor ons. Gelukkig een goede start. Op naar de tweede wedstrijd. Deze spelen we in de andere sportzaal. Eerst ga ik naar de kantine om wat te drinken. De tweede wedstrijd verliezen we en ook de derde. Ik baal heel erg, want nu kunnen we geen kampioen meer worden.

Voor het eerst hebben we een middag pauze. Er wordt dan een wedstrijd gespeeld tussen alle trainers en de scheidsrechters. Nu kunnen we zien hoe onze trainer het ervan afbrengt. De wedstrijd eindigt in een gelijkspel.

Na de pauze spelen we nog 2 wedstrijden, deze winnen we allebei en zijn daardoor 2e geworden in onze poule. Om half 4 is er de prijs uitreiking. Elk team krijgt een beker, als herinnering aan dit toernooi. Ook krijgt iedere spelers een vaantje mee.

Dit was een leuke dag, maar ik ben erg moe en ga naar huis.

 

Yannick de jong, 15 jaar