Nu doneren
<- terug naar overzicht

Nationale aangepaste roeitocht Breda

Nationaal aangepaste roeitocht over onze Bredase singels was een succes!

Dit jaar had Roeivereniging Breda de eer om meer dan 130 sportieve roeiers met hun begeleiders te ontvangen. Terwijl de harmonie vrolijke noten liet horen opende wethouder Bernie van de Berg de tocht in een wherry samen met Andreas Wielenga. Daarna vertrokken in totaal 28 boten richting de lunchplek aan de Boeimeersingel in Breda.

In samenwerking met Tim van Belcrum Beach werd aldaar een pitstop ingericht voor een eventuele wissel en sanitaire stop. Tevens werd vanaf deze steiger een foto vastgelegd door Roy ter Hoeve en later op de dag als aandenken meegegeven naar huis.

Voor de begeleiders en sponsors die niet mee gingen in de roeiboten was er de gelegenheid om in te stappen in de rondvaartboten van Atea/BSW. Zo konden ook zij genieten van Breda vanaf het water!

De board 4 mannenploeg van Breda samen met Ron Slagter beet de spits af bij de lunchplek, daarna volgden er nog veel meer. Daar stond alles al gezellig klaar en werd iedereen prima op maat geholpen bij het uitstappen.

Voor de echte ervaren roeiers ging de tocht na de lunch weer door langs de singels en terug naar Terheyden.

Degene die de korte tocht van 6 kilometer hadden geroeid konden na de goed verzorgde lunch in een grote luxe bus stappen die iedereen weer veilig terugbracht naar de vereniging. Daar was al een start gemaakt met de clinic 'vaste bank skif', waar menigeen eens graag mee het water op wilden. Ter afsluiting werd er door de meest fanatieke ook nog een wedstrijd geroeid, waarbij de kamprechter een strakke regie voerde.

Als feestelijke afsluiting werd er live muziek gemaakt door de Huysluy en werd er in de sociëteit het italiaans buffet al klaargemaakt. Iedereen genoot van het lekkere eten, de muziek, het gezelschap en het heerlijke weer. Bij vertrek stond er beneden ook nog een ijscoman die heerlijk vers schepijs uitdeelde.

Iedereen, inclusief de vrijwilligers, hebben genoten van deze dag waarop we met z'n allen het mogelijk hebben gemaakt dat er 130 deelnemers konden roeien over onze singels. En dat ondanks hun beperkingen! Dit kon alleen dankzij de enthousiaste inzet van zoveel betrokken vrijwilligers en de financiele bijdrage van de sponsors! De dankbetuigingen zijn nog weken daarna binnengekomen van de diverse roeiverenigingen.

Een event die als mijlpaal voor het 40 jarig jubileum van RV Breda opgeschreven mag worden!