2.000 sporters met een verstandelijke beperking afgelopen weekend actief!

dinsdag 12 juni 2018

Dit weekend zijn met succes de Special Olympics Nationale Spelen 2018 in de Achterhoek georganiseerd. Er gingen maar liefst 2.000 sporters met een verstandelijke beperking de sportieve strijd aan met elkaar.

Na een spetterende openingsceremonie op vrijdagavond met o.a. minister Bruno Bruins en Gerard Joling was het zaterdag en zondag tijd om te sporten. Op zaterdag waren de wedstrijden ter voorbereiding op de finales van zondag, zodat het een eerlijke strijd was voor iedereen. Zo gingen alle sporters met een (vermoeide) glimlach op hun gezicht naar huis! Het werd een onvergetelijk weekend in de Achterhoek waar velen met plezier aan terug zullen denken.

In 2020 naar Den Haag

Op zaterdagavond werd tijdens het feestavond de Special Olympics vlag officieel overgedragen aan Den Haag die in 2020 de Nationale Spelen gaat organiseren. Dit werd onder luid gejuich van de aanwezige sporters ontvangen. “We zitten midden in de Nationale Spelen van de Achterhoek, waar wij volop van genieten, maar wij hebben een mooi vooruitzicht. In 2020 de Special Olympics Nationale Spelen in Den Haag! Dit bevestigt het grote commitment dat Den Haag altijd al heeft voor de sport en voor mensen met een verstandelijke beperking. Ik weet zeker dat ook Den Haag er een onvergetelijke evenement van gaat maken in 2020!” aldus Ruud Verbunt, voorzitter Special Olympics Nederland.

“Wij gaan met veel enthousiasme de Special Olympics Nationale Spelen in 2020 organiseren. Sport voor mensen met een beperking is altijd een extra aandachtspunt voor mij geweest; sport is immers voor iedereen! De lat ligt hoog, maar wij gaan er een top evenement van maken. Heel graag tot 12 juni 2020 in Den Haag!” aldus Anja Overhoff, voorzitter Stichting Special Olympics Nationale Spelen 2020.

Special Olympics Nederland

Special Olympics Nederland maakt deel uit van een wereldwijde beweging in 170 landen die zich inzet om het leven van mensen met een verstandelijke beperking te verbeteren door middel van het organiseren van sportevenementen. Immers sporten maakt mensen met een verstandelijke beperking niet alleen fysiek en mentaal ‘fitter’, het vergroot ook het zelfvertrouwen en daarmee het zelfbeeld.
“De zorg voor mijn kind heeft plaatsgemaakt voor trots!” aldus een moeder van een sporter. Dit doet beseffen dat deelname aan Special Olympics zoveel meer is dan sport. Deelname geeft identiteit, maakt zelfredzamer, het zorgt voor zelfvertrouwen en trots. Niet alleen bij de sporters maar zeker ook bij de familie en direct betrokkenen.

Changing lives, changing attitudes

Dit gaat niet zonder de hulp van onze partner Rabobank Foundation en onze maatschappelijke partners Fonds Gehandicaptensport en VriendenLoterij en natuurlijk de vele eventsponsors die de Nationale Spelen 2018 mogelijk maken.

Foto: Bart Weerdenburg

Kom in actie! Sporten is voor iedereen.