Nu doneren
<- terug naar overzicht

VSU G-Challenge

G-Challenge op warmste 18 oktober ooit!

Op de zonovergoten 18 oktober vond het 6de G-Challenge toernooi plaats. 300 voetballers namen deel aan het voetbalfeest. Tijdens deze feestelijke editie werden de deelnemers, van een van de grootste G-voetbaltoernooien van het land, nog eens extra in het zonnetje gezet.

Het toernooi begon traditiegetrouw met de enthousiaste opening en warming-up met een danseres van de dansschool Beatz. Aan het eind van de warming-up speelden de Roodneuzen het volkslied en was iedereen klaar voor de het toernooi. Benjamins, junioren en senioren streden een sportieve strijd om de felbegeerde G-Challenge beker die dit jaar werd gewonnen door VSC (senioren) en de Mytylschool (junioren).

Samen Sporten, Samen leven
Het motto van stichting Klein Galgenwaard 'Samen sporten, Samen leven' stond ook tijdens dit toernooi weer centraal. Het toernooi zorgt er voor dat vanuit verschillend sectoren wordt samengewerkt. Naast de vrijwilligers van de sportverenigingen begeleidden studenten van de sportacademie van MBO-Utrecht de senioren teams. Zij  horen achtergrond verhalen van deelnemers en doen ervaring op om mensen met een beperking te begeleiden. , Naast regulier G-teams waren er ook teams bestaande uit spelers vanuit verschillende zorginstellingen. Ook vanuit de Mytylschool waren 2 teams afgevaardigd. Mensen die niet eerder voetbalden, voetbalden hun eerste wedstrijden op het toernooi. Het G-Challenge toernooi bracht deze werelden samen op de zonnige zaterdag.

Stichting BLADT Charity en Fonds Gehandicpatensport
Stichting BLADT Charity, sinds 2011 hoofdsponsor van het toernooi, is een liefdadigheidsstichting die goede doelen en projecten ondersteunt. Dankzij deze hoofdsponsor en Fonds Gehandicaptensport werden de deelnemers flink in de watten gelegd. Zo werd er een lunch verzorgd voor de deelnemers en was er voor elke deelnemer een aandenken aan de fantastische dag.