Nu doneren

hoofdfoto

KPN Schaatsvriendendag - Home

Ondanks de kou een hartverwarmende 8ste KPN Schaatsvriendendag

Zondag 26 februari 2017 vond alweer de 8ste KPN Schaatsvriendendag plaats in Biddinghuizen met ruim 1.750 deelnemers. Jongeren en volwassenen met een lichamelijke, verstandelijke, auditieve of visuele beperking, schaatsten met familie en vrienden bij Flevonice.

Er waren verschillende activiteiten op het ijs met bekende schaatsers als Marianne Timmer, Barbara de Loor en Christijn Groeneveld. Ook konden de mensen kennismaken met andere sporten op het ijs, zoals curling, sledge-hockey en priksleeën. Met muzikale optredens, zoals het wereldberoemde dweilorkest “Kleintje Pils”, maakte het tot een unieke dag voor de gehandicaptensport.

Unieke dag voor de gehandicaptensport
“We zijn hartstikke trots dat KPN haar naam aan de Schaatsvriendendag verbindt. Samen met de andere sponsors, Univé, Plantina, Sportlife, Flevonice, de KNSB en Ice-World, maken zij deze dag mogelijk.” Aldus Nike Boor, directeur Fonds Gehandicaptensport. “Met dit evenement willen we de bezoekers allereerst een mooie dag bezorgen, waarbij we het voor iedereen mogelijk maken om te schaatsen. Voor de mensen zonder handicap is het goed om zich te realiseren wat de uitdagingen én oplossingen zijn bij gehandicaptensport. Wat dat betreft draagt dit evenement op twee fronten bij aan onze doelstelling.”

Als één team achter de sporters met een handicap
Sport is belangrijk, voor iedereen, maar zeker ook voor mensen met een handicap. Fonds Gehandicaptensport staat samen met zijn 1% FairShare®-partners als één team achter de sporters met een handicap. Het fonds zet zich in om sport voor iedereen met een handicap mogelijk te maken. Voor ieder op zijn eigen niveau: top- en breedtesport. Dankzij onze samenwerking kon ook dit jaar weer een succesvolle editie van de KPN Schaatsvriendendag georganiseerd worden.