Invictus Games

De Invictus Games (9-16 mei 2020 - Den Haag) is een internationaal sportevenement voor fysiek en/of mentaal gewonde militairen. En gebruikt de kracht van sport om herstel te stimuleren, revalidatie te ondersteunen en breder begrip en respect te genereren voor hen die hun land dienen of gediend hebben. ‘Invictus’ staat voor ‘onoverwonnen’. Het symboliseert de vechtlustige geest, van fysiek en/of mentaal gewonde militairen. Het laat zien wat je ondanks je verwondingen kunt bereiken. Dit evenement zal 500 deelnemers, uit 19 landen, ontvangen die deelnemen aan 10 verschillende sporten.

Fonds Gehandicaptensport is van mening dat de Invictus Games een enorme impuls is voor de gehandicaptensport in het algemeen. Dankzij het sporten worden nieuwe doelen gesteld en worden zelfvertrouwen en eigenwaarde vergroot. Bij de Invictus Games staan die persoonlijke doelen ook voorop, niet de sportprestaties. De Invictus Games biedt deelnemers de kans een bladzijde om te slaan en een nieuwe pagina te beschrijven. Wij willen graag iedereen met een handicap attenderen op de sportmogelijkheden in de buurt.

De Club van 20 steunt Fonds Gehandicaptensport en maakt het mogelijk activiteiten voor, tijdens en na het evenement te activeren. De gelden worden ingezet om tijdens de Games het sportveld te activeren en content te creëren om mensen met een handicap te stimuleren om te gaan sporten. Op dit moment hebben Welzorg, Sunrise Medical, Philips, Daelmans Group, Seacon Logistics en Terberg Foundation al toegezegd.

Kom in actie! Sporten is voor iedereen.