Header Roeien copy

Impact 2018

Wat we in 2018 hebben gerealiseerd:

412 Subsidies O.a. 143 sportverenigingen hebben in 2018 een start- of stimuleringssubsidie ontvangen t.b.v. de ontwikkeling van gehandicaptensport binnen de vereniging. Kijk hier voor een aantal mooie voorbeelden.

42.172 Breedtesporters hebben steun van ons ontvangen middels deze subsidies, steun van organisaties als SailWise, Special Olympics en grote sportieve evenementen (diverse EK's en WK's voor sporters met een handicap).

373 Clinics zijn gegeven door ons voorlichtingsproject (S)Cool on Wheels waarbij we kinderen vertellen en laten ervaren hoe het is om te sporten en leven met een handicap. Hier hebben al ruim 9.838 kinderen aan meegedaan. Meer dan 35 scholen hebben zich voor de gehandicaptensport ingezet door een sponsoractie te organiseren. In Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht geeft (S)Cool on Wheels het merendeel van de clinics.

90% van Nederland is via de gemeente of sportservice aangesloten bij Uniek Sporten. Gezamenlijk maken deze sportconsulenten, die lokaal het sportaanbod beheren, 3.000 sportaanbieders en daarmee ruim 5.000 sportactiviteiten vindbaar. Sinds de start weten meer dan 600.000 unieke bezoekers de website en app te vinden en worden zo naar een passende sport begeleid.

93 deelnemers deden mee aan de verkiezing Sporttalent van het Jaar, er werden ruim 34.000 stemmen uitgebracht.

Kom in actie! Sporten is voor iedereen.