Nu doneren

hoofdfoto

Nationaal G-voetbalplan - Verhalen over G-voetbal

Komende maanden plaatsen we samen met ING en de KNVB iedere week een verhaal van een persoon die actief is binnen het G-voetbal. Dit kan zijn een G-voetballer, een trainer of iemand die zich inzet voor het G-voetbal binnen zijn/haar vereniging. Deze week het verhaal van Fred de geweldige trainer van G1 en G2 van TGG Den Bosch. 

“Fred stopt zijn hele ziel en zaligheid in het trainersvak”

Den Bosch, 12 november 2017

Donderdagavond. Bestuursvergadering. Het begeleidingsteam van de G1 en G2 van TGG Den Bosch is bij elkaar gekropen in de prachtige nieuwe bestuurskamer van de club. Gezang op de achtergrond, want de nieuwe ontvangstruimte wordt sinds kort gedeeld met de lokale zangvereniging. De mooie achtergrondtonen dragen bij aan een harmonieus gesprek. Er wordt gefantaseerd over een voetbalreis naar Barcelona. “Want volgend jaar bestaat onze G-voetbalafdeling 30 jaar”, vertelt Cor Houdijk”, Erevoorzitter en begeleider van de G-teams.

“En de G-teams hebben met Fred Beks ook nog eens geweldige trainer”, vervolgt Cor. “Fred stopt namelijk zijn hele ziel en zaligheid erin. Dat deed hij al toen hij nog speler was in dit team. Fred is altijd rechtsbuiten geweest. In de kampioenswedstrijd die hij jaren geleden speelde moest hij wel tien keer diep sprinten. Hij scoorde meerdere keren en zijn droom kwam uit: hij was kampioen. Na de wedstrijd schoot overal de kramp erin. We hebben hem toen met zijn allen naar de kleedkamer gedragen.”

“Die passie van toen stopt hij nu in het trainersvak. Hij heeft de opleiding G-Voetbaltrainer gedaan bij de KNVB. De spelers lopen met hem weg. Je ziet ze dan ook elke week beter worden. Fred wil zich namelijk wekelijks ontwikkelen. Hij maakt elke week analyses van de tegenpartij en benadert het trainersvak heel serieus. Bij onze tripjes en uitstapjes is Fred er ook altijd bij. En hopelijk wordt het volgende uitje dus een prachtige voetbalreis naar Barcelona”, eindigt Cor met een glimlach.

Fred verrast met poster
TGG Den Bosch is een van de bijna 350 voetbalclubs waar kinderen en volwassenen met een beperking kunnen voetballen. De club en Fred werden door de KNVB, Fonds Gehandicaptensport en ING verrast met een poster van het drietal. De drie organisaties werken samen om het G-voetbal de aandacht te geven die het verdient. Fred was onder de indruk van zijn poster. Eén poster hangt inmiddels bij hem thuis en één poster krijgt een mooi plekje in de kantine van TGG Den Bosch.

Speciale competities zodat écht iedereen kan voetballen
Voetbal zit verankerd in onze maatschappij. De sport is voor veel Nederlanders toegankelijk, maar voor een grote groep voetballiefhebbers is de weg naar de velden minder gemakkelijk te vinden. Voor voetballiefhebbers met een lichamelijke en/of een verstandelijke beperking zijn namelijk aanpassingen bij de plaatselijke voetbalclub nodig zodat ook zij kunnen voetballen. Bijvoorbeeld door extra begeleiding of met passend voetbalaanbod in de buurt zodat iedereen op zijn of haar eigen niveau kan voetballen. Voor deze voetballiefhebbers heeft de KNVB competities met aangepast voetbal, het G-voetbal. Speciale competities zodat écht iedereen kan voetballen. Op dit moment spelen zo’n 5.000 leden G-voetbal. De KNVB, Fonds Gehandicaptensport en ING zetten zich in voor G-voetballers en de clubs. De organisaties stimuleren amateurverenigingen om G-voetbal op te zetten en het de aandacht te geven die het verdient.

Ga naar knvb.nl/doe-mee voor het aanbod van clubs met G-voetbal