Nu doneren

hoofdfoto

Nationaal G-voetbalplan - Home

Als één team staan wij achter de sporters met een handicap omdat niemand buitenspel mag staan. Wij zetten ons er voor in om sport voor iedereen met een handicap mogelijk te maken, pas als iedereen kan sporten is de wedstrijd voor ons gewonnen. 

Fonds Gehandicaptensport en de hoofdsponsor van het Nederlands voetbal, ING, zijn al sinds 2011 met elkaar verbonden. Sinds een aantal jaar omarmen beide partijen de CBV G-voetbaldag in Barendrecht. Vanaf 1 januari 2016 steunt ING het Nationaal G-voetbalplan. In samenwerking met de KNVB en Fonds Gehandicaptensport heeft ING de gezamenlijke ambitie het G-voetbal landelijk een extra impuls te geven. Samen helpen we het G-voetbal vooruit.

Speciale competities zodat écht iedereen kan voetballen
Voetbal zit verankerd in onze maatschappij. De sport is voor veel Nederlanders toegankelijk, maar voor een grote groep voetballiefhebbers is de weg naar de velden minder gemakkelijk te vinden. Voor voetballiefhebbers met een lichamelijke en/of een verstandelijke beperking zijn namelijk aanpassingen bij de plaatselijke voetbalclub nodig zodat ook zij kunnen voetballen. Bijvoorbeeld door extra begeleiding of met passend voetbalaanbod in de buurt zodat iedereen op zijn of haar eigen niveau kan voetballen. Voor deze voetballiefhebbers heeft de KNVB competities met aangepast voetbal, het G-voetbal. Speciale competities zodat écht iedereen kan voetballen. Op dit moment spelen zo’n 5.000 leden G-voetbal. De KNVB, Fonds Gehandicaptensport en ING zetten zich in voor G-voetballers en de clubs. De organisaties stimuleren amateurverenigingen om G-voetbal op te zetten en het de aandacht te geven die het verdient.

Ga naar knvb.nl/g-voetbal of naar knvb.nl/doe-mee voor het aanbod van clubs met G-voetbal