Nu doneren

hoofdfoto

Home

De collecteweek van Fonds Gehandicaptensport vindt jaarlijks plaats in de laatste week van maart. Voor 2017 staat de collecteweek gepland van 26 maart tot en met 1 april. Een team van circa 10.000 vrijwilligers zet zich dan in om tijdens deze week zoveel mogelijk geld op te halen voor de sporters met een handicap.

Binnen het collecteteam zijn de taken in een woonplaats verdeeld tussen de collecteorganisatoren  en  de collectanten. Hieronder lees je wat de taken zijn tussen hen.

Collecte organisator
Collecte organisatoren zijn de spil in de collecteorganisatie en organiseren de collecte in de eigen wijk of woonplaats. Zij zorgen ervoor, dat alle collectanten voorzien worden van de materialen en delen je ook in een looproute. Na afloop van de collecte zorgen de organisatoren voor een goede financiële afwikkeling. Zij nemen dus de bus in, tellen samen met jou of een getuige het geld en storten het geld af bij de bank. Als plaatselijk organisator zorg je ervoor dat de collecte op rolletjes verloopt.

Collectanten
Collectanten gaan tijdens de collecteweek op pad in hun eigen straat of wijk. Zij gaan langs de deuren om een bijdrage te vragen voor sporters met een handicap. Alle materialen ontvangen zij van hun plaatselijke organisator;  denk aan een verzegelde collectebus, een legitimatiebewijs, een collectantenfolder en leuke collectetips om een zo hoog mogelijke busopbrengst te halen. Met een paar uurtjes van jouw tijd kan je dus al het verschil maken!

Klik voor meerdere informatie over het proces na aanmelding op het stappenplan. (stappenplan als download opnemen)

Handleiding collecte FGS
Download hier de handleiding voor de collecteorganisatoren.

Collecteprotocol
Zoals alle CBF erkende collecterende goede doelen moet Fonds Gehandicaptensport sinds 2009 voldoen aan het collecteprotocol. Dit zijn regels die erop gericht zijn om fraude of misbruik te voorkomen. Download hier het collecteprotocol.

Collecterooster SCP
Download hier het collecterooster 2017 SCP.