Jan Janssen Classic

zaterdag 22 juni 2019

De Jan Janssen Classic (JJC) is een toertocht in de wijde, gevarieerde omgeving van startplaats Wageningen. Dat de JJC zich heeft ontwikkeld tot een echte klassieker (dit jaar de 34 e editie) is te danken aan de prachtige routes en het pittige, uitdagende karakter, qua afstand en hoogtemeters. Iedere deelnemer kan een route en afstand kiezen die het beste past bij de persoonlijke voorkeuren.

De routes (70, 110, 125, 150, 175 en 200 km) van de Jan Janssen Classic worden samengesteld uit drie lussen. De centrale lus voert de renners over de stuwwal bij Oosterbeek en langs de oevers van de Rijn tussen Wageningen en Arnhem. De westelijke lus gaat vanuit Wageningen over de Grebbeberg naar de Utrechtse Heuvelrug tot en met de Amerongse Berg. De oostelijke lus gaat in (noord)oostelijke richting tot – afhankelijk van de gekozen afstand – Beekbergen en Dieren. Hoogtepunt van deze lus zijn de beklimmingen van de Posbank bij Rheden.

Fonds Gehandicaptensport is al jaren het goede doel van de Jan Janssen Classic. Bij elke inschrijving doneert de organisatie € 1,- aan het Fonds. Ook kunnen deelnemers bij inschrijving een extra gift doen.

Inschrijven en gedetailleerde informatie: www.janjanssenclassic.nl.