Verkiezing Uniek Sporttalent groot succes!

vrijdag 10 april 2020

EsmeeAnne de Meulmeester, GSVA De Keistradrollers en Jernilius Martina. Zij zijn afgelopen week bekroond tot de winnaars van de verkiezing Uniek Sporttalent 2018!

Dit jaar was het alweer de vijfde keer dat de verkiezing Uniek Sporttalent werd gehouden. In totaal waren er 93 sporters met een handicap genomineerd door vrienden, familie, coaches en andere bekenden. De genomineerde sporters waren erg verschillend van handbiken tot paardrijden en van waterbasketbal tot darten. Alle 93 sporters zijn stuk voor stuk inspiratiebronnen geweest voor anderen in de zoektocht naar hun sport. Door de vele nominaties, mooie motivaties en het drukke campagne voeren, werd er al binnen één dag een recordaantal aan stemmen bereikt.

Van de 93 sporters gingen er 24 door naar de halve finale en dat is niet onopgemerkt gebleven. Op social media ging het los met berichtjes, influencers en andere bekenden die alles op alles hadden gezet om stemmen binnen te krijgen. Ook waren er buitenlandse invloeden van kracht die zorgden voor stemmen. Zo kwamen er heel veel overzeese stemmen uit Aruba.

Na het uitdelen van de wildcards gingen er 9 sporters door naar de finale. Waar de spanning opnieuw zorgden voor wilde campagnes en slapeloze nachten. Het ging van het stalken van de wethouder en pers naar flyeren in de stad. De dag na de finale was een dag van vreugde en verdriet.

Namens Fonds Gehandicaptensport en Uniek Sporten willen we EsmeeAnne de Meulmeester, GSVA De Keistradrollers en Jernilius Martina hartelijk feliciteren met hun overwinning!