Para-cycling

Para-cycling

Para-cycling is een andere benaming voor aangepast wielrennen. Er zijn verschillende soorten disciplines binnen het aangepast wielrennen. Denk aan handbiken, tandem rijden, tricycling, cycling en ID-cycling. In welke discipline men rijdt, is afhankelijk van de handicap.

Fonds Gehandicaptensport en de KNWU zijn maatschappelijke partners met één gezamenlijke ambitie: Para-cycling voor meer mensen toegankelijk maken. Wielerverenigingen door het hele land kunnen ondersteuning krijgen in de vorm van een start- en/of stimuleringssubsidie. Hiermee kan op grotere schaal aangepast wielrennen aangeboden worden en kunnen meer mensen met een handicap kennis maken met fietsen bij lokale wielerverenigingen. Fonds Gehandicaptensporten en de KNWU vragen daarnaast landelijk aandacht voor para-cycling, middels het geven van voorlichting en media campagnes.

Allianz
Logo FGS

Doneer!
En maak sport mogelijk voor iedereen.

Sporten is gezond. Je wordt fitter, maakt vrienden en krijgt meer zelfvertrouwen. Voor mensen met een beperking is sporten helaas niet vanzelfsprekend. Met jouw donatie zorgt Fonds Gehandicaptensport dat mensen met een beperking kunnen sporten en bewegen! Met jouw donatie kunnen wij:

Hoe vaak wil je doneren?

Met welk bedrag wil je ons steunen?

Charity Diner

Donatie Outdoor Gelderland

Manage zonder grenzen

Maak sport eerlijk