Winnaars Uniek Sporttalent 2017 gehuldigd tijdens Nationaal Gala voor de Gehandicaptensport.

dinsdag 28 september 2021

Gisteravond, 28 november, vond voor de 11e keer het Nationaal Gala voor de Gehandicaptensport plaats in de Johan Cruiff ArenA. Tijdens deze unieke avond werden de 3 winnaars van de verkiezing Uniek Sporttalent 2017 gehuldigd door de Chef de Mission van de Paralympische ploeg, Esther Vergeer.

De verkiezing Uniek Sporttalent 2017 heeft maar liefst 113 genomineerde sporttalenten opgeleverd in drie verschillende categorieën. Ruim 182.000 unieke bezoekers brachten samen 17.323 stemmen uit. Deze stemmen hebben, samen met de jurybeoordelingen, geresulteerd in de volgende drie Unieke Sporttalenten van 2017:

Categorie 1 - Verstandelijke en meervoudige beperking: Eva Dobber (Golfsurfen)
Categorie 2 - Teams: Team Charo en Djavi (Triathlon)
Categorie 3 - Lichamelijke en zintuiglijke beperking: Aksel Cijntje (Handbiken)

Naast de titel Uniek Sporttalent 2017 hebben de winnaars ook coaching op maat gewonnen, een geldbedrag van € 750,- voor eigen sportmaterialen en € 5.000,- als stimuleringssubsidie. Deze subsidie kunnen de winnaars gebruiken voor de gehandicaptensport binnen de betreffende sportvereniging/stichting.

Directeur van Fonds Gehandicaptensport, Nike Boor, nam tijdens het Nationaal Gala van de Gehandicaptensport een cheque in ontvangst van € 351.315,-. “Fantastisch! In Nederland zijn 1,7 miljoen mensen met een handicap die extra ondersteuning nodig hebben om te kunnen sporten. Voor hen is sporten namelijk nog steeds niet vanzelfsprekend. Samen met alle 500 gasten van het gala staan wij als één team achter de sporters met een handicap met maar één doel: zorgen dat gehandicaptensport op een dag vanzelfsprekend is. Dan pas is de wedstrijd voor ons allemaal gewonnen.”

Kom in actie! Sporten is voor iedereen.