Vijftig sporters, honderd wedstrijden en twaalf welverdiende bekers

maandag 25 oktober 2021

Het 12e Coen de Lange Memorial Boccia toernooi wordt door diverse mensen het mooiste toernooi van het jaar genoemd. Boccia is een bal- en werpsport, vergelijkbaar met jeu de boules en geschikt voor sporters met zware motorische beperkingen.

Het toernooi is een eerbetoon aan Coen. Een jongen die door zijn beperking niet kon staan of lopen en zijn handfunctie was zeer beperkt. Maar Boccia spelen met zijn vader, dat was zijn passie. Zijn korte leven is door de Boccia heel waardevol en mooi geweest, hij is zelfs Nederlands Kampioen geweest!
Het toernooi heeft vijftig mensen met een beperking aan het sporten gekregen. De spelers hebben ontzettend veel plezier gehad, eigenwaarde ontwikkelt door een prestatie neer te zetten en het sporten heeft ze uit hun isolement getrokken. Het heeft voor een hoop mooie nieuwe ontmoetingen tussen sporters en begeleiders gezorgd. De sporters wachten met smart op het volgende toernooi, want deze dag is voor hen en hun begeleiders zeer waardevol en onvergetelijk.

Kom in actie! Sporten is voor iedereen.