750 helden uit speciaal onderwijs zetten Havelte in rep en roer

zondag 11 april 2021

Ruim 750 jonge strijders afkomstig van 24 speciaal onderwijs scholen uit Friesland, Groningen, Drenthe, Overijssel en Gelderland klommen, renden en kropen in Havelte richting de finish tijdens de vierde editie van de Special Heroes Survival Challenge.

Doorzetten Het is een stoere sportdag, maar ook een les voor de kinderen in doorzetten en elkaar helpen. "Je moet elkaar er doorheen slepen. Helpen met klimmen en springen enzo", vertelt deelnemer Tim. "Ik vind het spannend, maar ook heel leuk. Ik heb van tevoren goed geoefend met hardlopen." Ronald doet ook mee en is halverwege al behoorlijk vies en nat, maar ook vol goede moed: "Wat een topdag, ik keek er echt naar uit. Het is zwaar, maar goed te doen. Normaal zou ik op school nu oefenen voor de examens. Nou, als dit een examen was had ik een tien!"

“Dankzij al de samenwerkende partijen (waaronder Fonds Gehandicaptensport) ontstaat een prachtige samenwerking waardoor er zo’n fantastisch evenement neergezet kan worden voor deze doelgroep en ze huiswaarts kunnen laten keren met een prachtige ervaring”.

Kom in actie! Sporten is voor iedereen.