Handige links

Samen golf toegankelijker maken voor mensen met een handicap

zondag 11 april 2021

Fonds Gehandicaptensport en de Koninklijke Nederlandse Golf Federatie introduceren Sportfonds Golf om de golfsport toegankelijker te maken voor sporters met een beperking. Op woensdag 21 februari werd de samenwerkingsovereenkomst getekend door Jeroen Stevens, directeur NGF en Nike Boor, directeur Fonds Gehandicaptensport.

Sportfonds Golf heeft als doel om (financiële) ondersteuning te bieden aan golfverenigingen ten behoeve van sporters met een handicap. Golf biedt altijd de mogelijkheid om, dankzij het EGA Golfhandicapsysteem, op gelijke basis en ongeacht het aanwezig zijn van genoemde beperkingen samen van de sport te genieten.

Sportfonds Golf wordt beheerd door een eigen bestuurscomité. De gelden vanuit Sportfonds Golf komen ten goede aan de golfsport voor mensen met een handicap. Golfverenigingen kunnen bij Sportfonds Golf financiële steun aanvragen, zodat zij een aanbod kunnen creëren voor en optimale begeleiding kunnen geven aan golfers met een handicap. Daarnaast zullen initiatieven worden ondersteund van specifieke rechtspersonen die zich richten op de promotie en stimulering van de golfsport voor mensen met een handicap.

Bij de oprichting zijn ook PGA Holland en de Nederlandse Vereniging van Golfaccommodaties (NVG) nauw betrokken geweest. Daardoor kan Sportfonds Golf rekenen op veel expertise uit diverse aandachtsgebieden.

Kom in actie! Sporten is voor iedereen.