“Door het voetballen is Ramon echt vooruitgegaan”

maandag 25 oktober 2021

Een mooie dribbel met de bal, een iets te zacht schot op goal, een handjevol ouders dat koffiedrinkend de vrijdagavond evalueert, vrolijke kindergezichten en heel veel scheidsrechtersfluitjes. Het lijkt een gewone zaterdagochtend bij voetbalclub DVSU uit Utrecht. Maar dat is het niet.   

Ramon Selier, speler van een van de drie G-teams van de club, wordt namelijk op de voet gevolgd door een cameraploeg van Voetbal International. In gedachten dribbelend als Nacer Barazite, sterspeler van FC Utrecht, waar Ramon groot fan van is. “Afgelopen zaterdag werd een film gemaakt over het G-voetbal binnen onze club”, vertelt Marcel Selier, vader van Ramon, die met zijn bedrijf SPES BV ook shirtsponsor is van het team. “Ramon heeft een motorische beperking en liep een paar jaar geleden nog met een rollator. Hij zag het WK in Brazilië en toen wilde hij ineens op voetbal. Bij zijn vriendje Tommy Reinds. Maar dat kan helemaal niet, dachten mijn vrouw en ik.”

Toch ging Marcel met zijn zoon op zoek naar een club in de buurt. Die zoektocht leidde naar DVSU. Naar de ‘Forza Friends’ zoals het jeugd G-voetbal hier ook wel wordt genoemd. Ze waren direct welkom. “Iedereen kan hier voetballen kregen we van hoofdtrainer Henk Jan Vos te horen”, vervolgt Marcel. “Na een paar proeflessen kozen we voor deze club, ook omdat het G-voetbal hier echt onderdeel is van de hele club. Zijn andere vriendje, Dean el Bazghouti speelt inmiddels ook in het team.” De drie voetbalvrienden kennen elkaar al vanaf de kleutertijd, zitten bij elkaar in de klas én voetballen nu dus wekelijks met elkaar. “Laatst zei onze fysiotherapeut: Met voetbal heeft Ramon in een paar maanden tijd meer bereikt dan ik in twee jaar. Ja, Ramon is door het voetballen echt vooruitgegaan”, eindigt Marcel met een grote glimlach. DVSU is een van de bijna 350 voetbalclubs waar kinderen en volwassenen met een beperking kunnen voetballen. De club en de drie voetbalvrienden Ramon, Dean en Tommy werden door de KNVB, Fonds Gehandicaptensport en ING verrast met een poster van de drie spelers. De drie organisaties werken samen om het G-voetbal de aandacht te geven die het verdient. De voetbalvrienden waren onder de indruk van hun poster. De posters hangen inmiddels bij de voetbalvrienden thuis en één poster krijgt een mooi plekje in de kantine van DVSU.

Kom in actie! Sporten is voor iedereen.