Nu doneren

hoofdfoto

Special Olympics - Home

Fonds Gehandicaptensport en Special Olympics Nederland

Deelname aan activiteiten van Special Olympics geeft sporters met een verstandelijke handicap de kans om zich fysiek en mentaal te ontwikkelen, hun moed te tonen, plezier te beleven en samen met anderen te genieten. Uit onderzoek is gebleken dat sporters met een verstandelijke handicap die hebben deelgenomen aan een Special Olympics evenement een grotere zelfredzaamheid en zelfvertrouwen laten zien. Sport is dus belangrijk. Zeker ook voor mensen met een verstandelijke handicap. Geen luxe maar noodzaak. Iedereen met een handicap zou dan ook moeten kunnen sporten. Maar dat kost geld. Veel geld.

Fonds Gehandicaptensport is maatschappelijk partner van Special Olympics Nederland.  Special Olympics Nederland ontvangt structureel een deel van de fondsenwervende opbrengsten van Fonds Gehandicaptensport. Zo maakt het Fonds het (mede) mogelijk  dat Special Olympics Nederland haar activiteiten en evenementen kan organiseren.

Als één team achter de sporters met een handicap
Samen met onze 1% FairShare® partners AEGON, Coca-Cola, Rabobank, Stamhuis en de VriendenLoterij, de vele vrijwilligers, coaches, donateurs en ambassadeurs staan wij als één  team achter de sporters met een handicap. Op deze wijze willen wij sport voor iedereen met een handicap mogelijk maken.