Nu doneren
<- terug naar overzicht

WWTT

Het eerste ABN AMRO World Wheelchair Tennis Tournament werd gespeeld in 2009 en werd gewonnen door de Nederlander Robin Ammerlaan. Vanaf het eerste moment is het toernooi door de International Tennis Federation als ITF1 toernooi gekwalificeerd. Ahoy heeft op het Sports Plaza speciale wedstrijdbanen en tribunes aangelegd voor het rolstoeltennis. Ieder jaar zijn gehandicapte sporters en hun begeleiders van diverse tennisverenigingen in het land te gast bij één van de wedstrijden om de toptennissers in actie te zien.

Het zesde ABN AMRO World Wheelchair Tennis Tournament wordt gehouden van 12 t/m 15 februari 2014, tijdens het ABN AMRO World Tennis Tournament. Het tennistournament is daarmee al 7 jaar geïntegreerd in het reguliere toptennis. De spelers van het internationale rolstoeltennis komen naar Rotterdam om daar het allerhoogste niveau te laten zien op rolstoeltennis gebied.

Het ABN AMRO World Wheelchair Tennis Tournament staat onder leiding van toernooidirecteur Esther Vergeer die in 2012 haar vierde Olympisch gouden medaille haalde en al meer dan 470 wedstrijden ongeslagen is. Het toernooi is een prachtig voorbeeld van integratie binnen de sport, een initiatief dat Fonds Gehandicaptensport graag ondersteunt.

Nieuws en meer

 • 24

  Apr

  Special Olympics Team NL gehuldigd in Utrecht  Lees meer

 • 04

  Apr

  Fonds Gehandicaptensport nieuwe partner van KNWU  Lees meer

 • 03

  Apr

  ONDERSTEUNING VOOR G-HOCKEY AFDELING LMHC LAREN  Lees meer

 • 29

  Mar

  G-voetballers vlaggendrager bij Oranje  Lees meer

 • 26

  Mar

  Landelijke collecteweek Fonds Gehandicaptensport van start  Lees meer

 • Volledig overzicht