Nu doneren
<- terug naar overzicht

Special Olympics

Special Olympics Nederland is er voor alle sporters met een handicap en maakt deel uit van Special Olympics Inc., een wereldwijde organisatie waarbij meer dan 180 landen zijn aangesloten.

Sporten is voor mensen met een verstandelijke handicap cruciaal om de persoonlijke ontwikkeling te stimuleren, meer zelfvertrouwen te ontwikkelen en de eigenwaarde te vergroten. Special Olympics biedt deze sporters de mogelijkheid om in wedstrijd verband deel te nemen aan de lokale, regionale, landelijke en internationale evenementen die zij organiseert. Iedere twee jaar vertrekt een afvaardiging naar de World Winter of World Summer Games. Uit onderzoek blijkt dat deelname aan dergelijke evenementen de fitheid van de sporters enorm verbetert, een positief effect heeft op het geloof in eigen kunnen en dat het de deelnemers het zelfvertrouwen geeft dat zij nodig hebben om ook op andere vlakken het beste uit het leven te halen.

Naast het feit dat Special Olympics ervoor zorgt dat deze sporters op hun eigen niveau kunnen deelnemen aan de wedstrijden waarbij meedoen belangrijker is dan winnen, draagt het bestaan van deze organisatie ook op positieve wijze bij aan de beeldvorming ten aanzien van mensen met een verstandelijke handicap. Jaarlijks zetten vele vrijwilligers, coaches en sponsors zich gezamenlijk in om sport vandaag en in de toekomst voor deze bijzondere groep mensen mogelijk te (blijven) maken.

Nieuws en meer

 • 24

  Apr

  Special Olympics Team NL gehuldigd in Utrecht  Lees meer

 • 04

  Apr

  Fonds Gehandicaptensport nieuwe partner van KNWU  Lees meer

 • 03

  Apr

  ONDERSTEUNING VOOR G-HOCKEY AFDELING LMHC LAREN  Lees meer

 • 29

  Mar

  G-voetballers vlaggendrager bij Oranje  Lees meer

 • 26

  Mar

  Landelijke collecteweek Fonds Gehandicaptensport van start  Lees meer

 • Volledig overzicht